کوروش هخامنشی admin
تعداد پستها : 421 Age : 37 اعتبار : 78 Registration date : 2008-11-16
| عنوان: دلائلی برای عجله نکردن اوباما در تماس و گفتگو با ايران الأحد نوفمبر 23, 2008 8:19 am | |
| * اوباما برای تماس و گفتگو با ايران عجله نمی کند
کريسشين ساينس مانيتور زيرعنوان" آيا مذاکرات با ايران در دوران اوباما انجام ميگيرد" با اين يادآوری که باراک اوباما در مبارزات انتخاباتی رياست جمهوری آمريکا موضع گفتگو با دشمنان را شاه بيت برنامه های خود در امور ديپلماتيک ساخته بود می نويسد مشاوران نزديک به اوباما و کارشناسان ايران هيچکدام انتظار ندارند برای تماس و گفتگو با ايران عجله ای به خرج داده شود. کريسشين ساينس مانيتور در توجيه اين نظر سه دليل را ارائه داده است:
- بحران اقتصادی بخش عمده ای از توجه رئيس جمهوری جديد را بخود جلب خواهد کرد و به احتمال قوی برنامه های ديپلماتيک عقب می افتد.
- تنزل قيمت نفت، که عاملی موثر در قطع به اصطلاح بال وپر ايران محسوب ميشود، ضمن بيشتر کردن مشکلات داخلی برای تهران، فوريت مذاکرات را کم تر کرده است.
- و مهم تر اينکه ايران در ماه ژوئن (خرداد) انتخابات رياست جمهوری برگزار ميکند و آمريکا بايد با هشياری مواظب باشد کاری نکند که افراطيون ضد غربی، بخصوص محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، در جريان انتخابات به سود خود بهره برداری کنند.
* پرونده اتمی ايران در ملاقات توديعی بوش و اولمرت
تايمز لندن زير عنوان"بوش و اولمرت درباره بلندپروازی های اتمی ايران ملاقات می کنند" می نويسد پرزيدنت بوش و اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل قراراست روز دوشنبه در کاخ سفيد ملاقات و مذاکراتی داشته باشند که پس از انتشارگزارش اين هفته آژانس نظارتی سازمان ملل متحد در امور اتمی انجام ميگيرد- گزارشی که نشان ميدهد ايران ممکن است بقدر کافی اورانيوم غنی شده برای توليد يک بمب اتمی را انبار کرده باشد.
تايمز لندن می نويسد منابع اطلاعاتی به اين روزنامه گفته اند بنظر ميرسد امکان توسل اسرائيل به پيشدستی در يک اقدام نظامی برای از بين بردن تاسيسات اتمی ايران به گونه ای قابل توجه در هفته های اخير بالا گرفته است. چنين عملياتی مستلزم دست کم همکاری بی سر وصدای آمريکاست زيرا تقريبا قطعی است که هواپيماهای اسرائيل بايد از حريم هوائی تحت کنترل آمريکا در عراق عبور کنند.
* رفسنجانی البرادعی را به دو پهلو گوئی متهم کرد
جروسلام پست، روزنامه انگليسی زبان اسرائيلی زيرعنوان"ايران آژانس بين المللی انرژی اتمی را به اتخاذ موضع دو پهلوئی متهم کرد" اظهارات علی اکبر هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران را در باره محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی اتمی را نقل ميکند که گفته است متاسفانه البرادعی کماکان دو پهلو حرف ميزند.
* عمليات مشترک آمريکا و سوريه عليه يک عامل القاعده
ميدل ايست تايمز، روزنامه انگليسی زبان مصری زير عنوان" کشتن قاچاقچی القاعده ای در سوريه اقدام مشترک سوريه و آمريکا بود" می نويسد برغم اعتراض خشمناک علنی در دمشق، کشتن ماه گذشته ابوقاديه عامل ارشد القاعده، به گفته مقامات اطلاعاتی آمريکائی، در واقع حاصل عمليات مشترک نيروهای ويژه آمريکا درعراق و تشکيلات اطلاعاتی سوريه بود.
ميدل ايست تايمز می نويسد ابرازخشم سوريه عملی حساب شده برای پنهان نگاه داشتن همدستی در عمليات بود، ومی افزايد گرچه حمله کماکان رسما طبقه بندی تلقی ميشود اما مقامات سابق و شاغل اطلاعاتی آمريکا به اين روزنامه گفته اند که سوريه علاوه بر دادن اجازه پرواز به نيروهای آمريکائی درحريم هوائی خود اطلاعاتی گسترده نيز برای هدف گرفتن ابوقاديه ارائه داده بود.
ميدل ايست تايمزبه نقل از مقامات سی آی ای می نويسد سوريه اخيرا متوجه تهديد های داخلی ناشی از حضو القاعده در آن کشورشده است، هرچند که يک تحليلگر اين حضور را کوچک و فاقد کارآئی عمده ای توصيف ميکند.
* داد و فرياد و کتک کاری بجای بحث و گفتگو
وال استريت جرنال زير عنوان"پارلمان عراق پيمان امنيتی را سبک و سنگين می کند" می نويسد منتقدين در جلسه روز پنجشنبه بحث و تبادل نظر را کنار گذاشتند و به فرياد کشيدن و کوبيدن روی ميز پرداختند. احمد مسعودی جزو معترضين وفادار به مقتدا صدر واعظ شيعه ضد آمريکائی بود که در منازعه و کتک کاری با ماموران حفاظت در جلسه چهارشنبه نيز، که به اخلال و وقفه ای کوتاه در مذاکرات منجر شد دست داشت.
وال استريت جرنال می نويسد قانونگذاران مخالف پيمان در گروه سی نفری صدر نتوانستند جلوی بحث و گفتگو و پيشبرد روند قانونگذاری را بگيرند، و محمود مشادانی رئيس پارلمان جلسه رسيدگی را تمديد کرد که بحث و گفتگو را به روز شنبه می کشاند و رای گيری ممکن است هفته آينده انجام گيرد
* استفاده از احکام قضائی در عمليات تفتيش و توقيف مظنونين درعراق واشنگتن تايمز زير عنوان"آمريکا استفاده ازاحکام قضائی را درعراق شروع ميکند" می نويسد بعضی از سربازان آمريکائی در عراق از اول ماه دسامبر، توقيف مظنونين تروريست و يا تفتيش اماکن را با درخواست صدور احکام قضائی شروع خواهند کرد، که يک ماه زود تر از الزام منعکس در موافقتنامه مربوط به وضعيت نيروهای آمريکائی در عراق است.
واشنگتن تايمز می نويسد بعضی مقامات آمريکائی ابراز نگرانی کرده اند که الزام کسب حکم برای تفتيش و توقيف می تواند به درز کردن اطلاعات و درغايت به خطرافتادن عمليات منجر شود. بعضی ديگر نيز گفته اند نگران از دست رفتن سرعت در اقدام عليه افراد تحت تعقيب پس از پيدا کردن سرنخ در مورد محل اختفای آنان هستند.
* هشداردر باره تشنج منطقه ای ناشی از آوارگان افغان گلف تايمز، روزنامه انگليسی زبان قطر زير عنوان"سازمان ملل متحد ميگويد آوارگان ممکن است تشنج را بيشتر کنند" اظهارات آنتونيو گاترز کميسر ساين سازمان در امور آوارگان را در کنفرانسی در کابل نقل ميکند که گفته است آوارگان افغان ممکن است عامل تشنجی منطقه ای شوند چرا که در مقابل شمار محدودی از آنان که به کشورشان باز می گردند بسياری ديگر برای پيدا کردن کار و برخورداری از امنيت افغانستان را ترک ميکنند.
گلف تايمز با اين يادآوری که هنوز قريب سه ميليون آواره افغان در ايران و پاکستان هستند که هر دو کشور ميخواهند در بازگشت آنان تسريع شود به نقل از کميسر سازمان ملل متحد در امور آوارگان می نويسد افغانستان برای تطبيق دادن خود با بازگشت اين شمارعظيم با چالشی عمده روبروست..
| |
|