جلسه سخنرانی و پرسش وپاسخ میرحسین موسوی در جمع دانشجویان شهر اهواز در دانشگاه چمران این شهر، با سئوالات آمیخته با تخیلات شماری از دانشجویان روبرو شد که تازه وارد دانشگاه و صحنه سیاسی شده و بعید است تا 50 روز دیگر که انتخابات برگزار می شود، با بقیه دانشجویان برای نقش آفرینی مثبت دراین انتخابات همگام شوند. چند سئوال توام با پرخاشی هم از سوی دانشجویانی طرح شد که ظاهرا به بسیج دانشگاه وابسته اند.
مهندس موسوی در بخش هائی از سخنرانی و پاسخ های خود به دانشجویان گفت:
عهد ما با مردم، در زمان انقلاب این بود که در اداره امور کشور، همه اطلاعات را از مسائل مختلف به طور شفاف به مردم گزارش دهیم. عهد کردیم صداقت داشته باشیم، عزت آن ها را نگه داریم. عهد کردیم میراث بزرگی که آن را به دست آوردیم حفظ و تکمیل کرده و آن را به آیندگان دهیم. نه اینکه آن را ویران کنیم.
اکنون ما در یک شب تصمیم به حذف ده ها شورا می گیریم و اختیار آن را به کمیسیون های دولت می سپاریم. بنده در دولت بوده ام و با این موارد آشنا هستم. این کمیسیون ها کاملا تحت مدیریت رییس دولت و وزرا هستند و نمی توانند نقش شوراها را به واقع ایفا کنند. در نتیجه همین وضعیت است که ما امروز شاهد رویکرد های نادرست و بی نتیجه در سیاست های پولی هستیم.
بحث تفریغ بودجه در مجلس مطرح است و ما شاهدیم چقدر گزارشات و تخلفات در آن وجود دارد، که اگر به آن ها رسیدگی نشود، چیزی از کشور باقی نخواهد ماند.
(دانشجویی با بر هم زدن نظم جلسه نظرات مخالف خود را طرح میکرد) موسوی گفت: دانشجویان عزیز، دانشگاه بهترین فضا برای ابراز نظرات مخالف است. در کشور ما اقداماتی می شود که با هم در تضاد هستند. مردم و ملت ما به هیچ وجه از ارزشها و مسائل اعتقادی و چیزهای خوب بدشان نمی آید. اما اگر ما به نام ارزش بر ضد این ارزشها عمل کنیم، حساسیتشان را بروز میدهند.
چرا پیشرفت های هسته ای اکنون باید در مقابل عدم توسعه یافتگی کشور قرار گیرد و چرا این دو مهم با یکدیگر همراه نیستند. فناوری هسته ای صلح آمیز قطعا برای آینده کشور ما امری حیاتی است که بنده به آن اعتقاد راسخ دارم، اما ما نباید از این پیشرفت به عنوان یک ابزار و تبلیغات گروهی در داخل کشور استفاده کنیم.
ما باید به قومیت ها و وجود قشرها و گروه ها و نژادهای مختلف به چشم فرصت نگاه کنیم و از توانایی آن ها برای پیشرفت کشور و آبادانی مملکت استفاده کنیم، نه اینکه به آن ها به عنوان یک تهدید بنگریم.
بنده با جابجایی رسمی مدیران مخالفم . در سال های گذشته هم دیدم مدیرانی برکنار شدند که در اول انقلاب در یک دوره بحرانی کشور را اداره می کردند، تجربه کسب کردند، معجزه کردند و پروژه های موفقی را به ثمر رساندند و مملکت کاملا به دست مدیران بی تجربه افتاد. ما آن مدیران را از دست دادیم. به حدی که اکنون شما می بینید در مهمترین بانک کشور که بانک ملی باشد، در یک دوره 4 ساله 4 مدیر عوض می شود که اینجا وقتی حرف از سرمایه گذاری خارجی در کشور می شود باید گفت وقتی در یک کشور ثبات سیاست گذاری و مدیریت وجود ندارد، مگر سرمایه گذار خارجی دیوانه اند که در اینجا سرمایه گذاری کنند؟ بنده با سهم بندی های جنسیتی مخالفم. و این مساله را عامل به وجود آمدن مشکلات بسیاری در کشور و عدم پیشرفت می دانم.
موسوی در پاسخ به شعار دانشجویان برای "آزادی فکر و اندیشه" گفت: احترام به حقوق اساسی مردم جزء وظایف ماست. یادم می آید که مرحوم شهید بهشتی که از افراد قوی و موثر نظام بود، در کنار کیانوری، رهبر حزب توده و همچنین نمایندگان مختلفی از گروهها و جناح های منتقد و مخالف در صدا و سیما بحث می کرد و با آن ها به مناظره می پرداخت و هیچ احساس کوچکی هم نداشت. فضای اول انقلاب فضای آزادی بود و مطمئن باشید هیچ جامعه ای از آزادی فکر و اندیشه ضرر نخواهد کرد. تک صدایی هرکجا رفت باعث ضرر شده است. هیچ کس نمی تواند با مختصر تغییر در لحن خود جای صداهای دیگران در پایگاه های دیگر را بگیرد.
معتقدم همین قوانین اساسی فعلی ما در کشور تضمین کننده این آزادی خواهد بود.
نباید در مواجهه بسیاری از مشکلات و مسائل عادی موجود در یک دانشگاه، اداره آن را تبدیل به یک مساله امنیتی بکنیم. هر اندازه بتوانیم فضا را به سمتی ببریم که از انگ زدن ها و مارک زدن ها جلوگیری کند، و احساس مشترک را حس کنیم، موفق تر خواهیم بود.
ما باید حمایت از مستضعفان را حفظ کنیم و همواره مشکلات دهک های پایین و حمایت از آن ها را در برنامه داشته باشیم امابه گونه ای توامان، بر گسترش و توانمند کردن قشر میانی کشور نیز تاکید کنیم.
بنده معتقدم هر تصمیم و اقداماتی که کرامت انسانی و حقوق اساسی ملت ما ضربه زند، هزینه های جبران ناپذیری خواهد داشت برخورد با اراذل با اهانت به مردم فرق دارد.
ما حق نداریم دختری که در کنار پدرش در خیابان راه می رود را بگیریم. ما باید زمینه را برای حضور بیشتر زنان در عرضه های مختلف کشور فراهم کنیم . به هیچ وجه مساله گشت ارشاد جای خانواده ها را که زنان بنیاد آن هستند نمی گیرد.
ما به دنبال ایران پیشرفته هستیم نه یک ایران متحجر، عقب مانده توام با بیکاری، تورم 25 درصد، عدم شفافیت در اطلاعات و ضعف در پیشبرد طرحهای اساسی. وقتی چنین وضعی پیش بیاید، طبیعی است که مهاجرتهایی از کشور صورت میگیرد. ما یک ایران مدرن میخواهیم و دل ملت ما برای چنین ایرانی میتپد.