"حسين المؤيد" از مراجع تقليد شيعيان عراق كه حدود دو سال است در كشور اردن اقامت دارد، اخيرا با صدور فتوايي تعجب برانگيز، منكر شهادت بيبي دو عالم، حضرت صديقه زهرا(س) در اثر شكسته شدن پهلو شد.
گزارش شيعه آنلاين، اين مرجع تقليد كه با نظام جمهوري اسلامي ايران نيز عداوت دارد، درباره فتواي عجيب خود گفت: بنده برخلاف آيت الله سيد محمدحسين فضل الله كه داستان شكستن پهلوي حضرت فاطمه(س) را مورد شك و ترديد قرار داده بود و ميگفت، من اين حادثه را نه تصديق و نه تكذيب ميكنم، بايد بگويم بنده اين داستان را كاملاً رد ميكنم چون دلايل و قرائن منطقي نشان ميدهد كه اين حادثه درست نبوده و آنچه در تاريخ اسلامي و روايات ذكر شده نمايانگر اين است كه ايشان در اثر بيماري درگذشته است.
اين مرجع عراقي در ادامه شيعيان كشورمان را مورد اهانت قرار داد و افزود: البته اين اقدام بنده خشم شيعيان صفوى وابسته به ايران را برانگيخه است، اما واكنش روحانيون شيعه با فرهنگ كه از علم و دانش خوبى برخوردار هستند، در مورد اين شيوه من نسبتا خوب است و به اين فتواها عمل مىكنند، تا جايي كه به دنبال صدور فتواى جديدم مبنى بر جايز نشمردن برگزارى مراسم عاشورا، برخى از آنها از رفتن به اين مراسم خوددارى كردند.
شايان ذكر است بر اساس برخي ادعاها، نامبرده به درجه اجتهاد مطلق رسيده و تحصيلات حوزوي خود را در كاظميه بغداد و قم سپري كرده است.
گفتني است آيت الله سيد محمدحسين فضل الله، از مراجع تقليد شيعيان لبنان چند سال پيش در فتوايي مشابه اعلام كرده بود كه شهادت حضرت زهرا(س) در اثر شكسته شدن پهلو را نه تصديق ميكند و نه تكذيب.
لازم به ياد آوري است وي چند هفته پيش در اقدامي بيسابقه اعلام كرد كه حاضر است به سؤالات شرعي اهل سنت بر اساس مذهبشان پاسخ دهد و براي آنان فتوا صادر كند. وي گفته بود: بنده خودم را يك مرجع تقليد شيعي نميدانم بلكه يك مرجع تقليد اسلامي هستم از همين رو حاضرم براي برادران اهل سنت نيز فتوا صادر كنم و به سؤالات شرعي آنان پاسخ دهم. با اين كار ميتوانيم به تقريب بين مذاهب اسلامي نيز كمك كنيم. بنده با اين كار قصد دارد فرهنگ را نيز اصلاح كنم. ما مي توانيم با چنين كاري، اجتهاد و استنباط ديني را از چهارچوب مذهبي خارج كرده و آن را با ديدي گسترده تر بنگريم. حتي يك بار يكي از جوان عربستاني كه از هواداران انديشه وهابيت بود از طريق پايگاه الكترونيكي سؤالي را برايم ارسال كرد و من جوابش را با استفاده از كتب و ديدگاه "إبن تيميه" برايش فرستادم. به اعتقاد بنده حتي زنان هم كه مراحل علوم ديني را ميگذرانند ميتوانند به درجه اجتهاد رسيده و فتوا صادر كنند